Ana sayfa Teknoloji 2019 yılı girişimcilik eğitimleri başlıyor

2019 yılı girişimcilik eğitimleri başlıyor

Girişimci adayları için, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM Doğu Marmara) arasında 2019 yılı için 1.250 kişiye yönelik Girişimcilik eğitimi ile ilgili protokol imzalandı.

Protokol İmza Törenine SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, İş- Kur İl Müdürü Tekin Kaya ve Doğu Marmara ABİGEM Genel Müdürü Şenay Yıldız iştirak etti.

SATSO’da gerçekleştirilen protokol kapsamında, kendi işini kurmak isteyen ve Girişimcilik Eğitim Programlarına katılan girişimci adaylarına yönelik, ücretsiz eğitim imkânı sağlanacak. Düzenlenecek eğitimler ile adayların kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları hedefleniyor. Girişimcilik eğitimlerine katılan adaylara eğitim sonunda katılımcı belgesi verilmesi ve KOSGEB’in yeni girişimci desteğinden yararlandırılması planlanıyor.

TEKNOLOJİ ÜRETEN GİRİŞİMCİLERE İHTİYACIMIZ VAR

Girişimcilik Kursu protokol imza töreninde konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, girişimciliğin önemine vurgu yaparak “İlimizdeki girişimci sayısını artırmalıyız. Değişen iş dünyası, gelişen teknoloji ile üreten bir dönemden geçiyor. Gelenekçi anlayışlar yerini inovatif ve Ar-Ge ve teknoloji tabanlı yapılara bıraktı. Bu yüzden, nitelikli ve sürdürülebilir iş fikirlerine sahip girişimcilere ihtiyacımız var. Sakarya’nın bu konuda ciddi bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Girişimci fikirleri olan ve bu fikirleri hayata geçirmekte kararlı tüm girişimci adaylarının bu eğitimlerden faydalanmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Başkan Altuğ ayrıca, ilimize daha fazla girişimci yetiştirme ve istihdamı artırma amacında olduklarını belirterek, İŞKUR ile imzaladıkları protokole bağlı olarak, 25’er kişilik 50 gruptan oluşması planlanan ve toplamda 1.250 girişimci adayının faydalanacağı eğitim programlarının, yılsonuna kadar her ay düzenli olarak sürdürüleceğini ifade etti.

BAŞVURULAR MEMNUN EDİCİ

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, yeni girişimci adaylarına verdikleri destek için Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkürlerini iletti. Henüz girişimcilik eğitimleri başlamadan yaklaşık 300 kişinin müracaatta bulunduğunu belirterek, girişimciliğe olan ilginin memnuniyet verici olduğuna dikkat çekti. İl Müdürü Tekin Kaya, ticaret ve cesaretin girişimciliğin temeli olduğunu, devletimizin girişimci adaylarına vermiş olduğu desteğin sadece KOSGEB’le sınırlı kalmadığını vurguladı. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programlarının girişimci adayları için de bir fırsat olduğunu, bu programdan, iş öğrenmek ve piyasa deneyimi kazanarak işletme açmak isteyecek olan girişimci adaylarının da yararlanabileceğini ifade etti.

TEKNOLOJİ TABANLI FİKİRLERE FAZLA DESTEK

2019 yılından itibaren KOSGEB, Yeni Girişimci Programı ile imalatçı ve teknoloji tabanlı girişimciliğe daha yüksek miktarda destek sağlamaya başladı. Bu yıl, girişimcilere, geleneksel mesleklerde işyeri açmaları durumunda en fazla 60 bin TL, imalata yönelik işyeri açmaları durumunda ise en fazla 360 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe desteğinde bulunuyor.

EĞİTİMLER 11 MARTTA BAŞLAYACAK

SATSO-İŞKUR işbirliğinde yapılan girişimcilik protokolü ile SATSO hizmet binasında 25’ er kişilik gruplar halinde her ay 5 veya 6 grup girişimci adayının eğitim alması hedefleniyor. İlk grup girişimcilik eğitimi 11 Mart’ta başlayacak.

BİR CEVAP BIRAK

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz